Luomulive

Luomulive

Apetitin Räpin koetilalla Köyliössä seurataan tänä kesänä luomupellon satokautta

Seuraa luomupellon viljelyä ja sadon kasvamista livenä 24 tuntia vuorokaudessa. Ensimmäisenä luomupellolle istutetaan pinaattia. 

 

Apetit pakastekasvisten herkullisen maun taustalla osaavat viljelijät ja parhaat lajikkeet  

Räpin koetilalla testataan jatkuvasti uusia lajikkeita, kun haetaan maultaan ja rakenteeltaan parhaita, ravinteikkaita ja pakastukseen parhaiten sopivia lajikkeita Apetit-tuotteissa käytettäviksi. Apetitin tuotekehitys ohjaa osaltaan lajikevalintoja ja viljelytystä, ja esimerkiksi Apetit Kotimainen –tuotesarjan suosio tukee uusien lajikkeiden tuomista kotimaiseen viljelytykseen. Lue lisää Räpin koetilan toiminnasta ja historiasta täältä

Apetitin vuonna 2017 lanseeraaman luomuohjelman kulmakivinä ovat luomuviljelyn edistäminen viljelijöiden kanssa, Apetitin luomutuotteiston kehittäminen sekä verkostojen rakentaminen luomuviljelymenetelmien kehittämiseksi. Tällä kasvukaudella Apetit viljelyttää luomuna yhdeksää kasvia, sopimusviljelijöitä luomussa on 15 Satakunnan alueella.

Apetitin luomuviljelytyksen määrät ovat nousseet viime vuosina merkittävästi. Vuonna 2017 luomukasviksia pakastettiin noin 400 tonnia ja vuonna 2018 noin 730 tonnia. Vuonna 2019 määrän odotetaan nousevan 800 tonniin. Erityisesti herneen, porkkanan ja pinaatin luomuviljelyaloja on kasvatettu alkaneelle satokaudelle.

Apetit lanseeraa syksyllä myös uusia luomutuotteita vihannespakasteiden, kasvispihvien sekä pakastekeittojen tuotekategorioihin. Aikaisemmin Apetitilta luomutuotteina ovat löytyneet Kotimainen-sarjan Pinaatti, Herne ja Peruna & keittokasvis.