Tuote

Apetit Punajuuripyörykät 320 g

Package: 320 g
GTIN: 6430104965747

Ingredients

Punajuuri 55 %, sipuli, rypsiöljy, herneproteiini, kookosöljy, kurpitsansiemen, modifioitu perunatärkkelys, maissitärkkelys, sitruunamehu, paahdettu pellavansiemenrouhe 2 %, sokeri, sakeuttamisaineet (E461, E407a, E415), jodioitu suola, mustapippuri.

Manual

Kuumenna jäisinä tai osittain sulaneina Paistinpannussa: miedolla lämmöllä 15-20 min välillä lastalla käännellen Uunissa: n. 225 °C n. 15 min Mikroaaltouunissa (800 W): 1,5 min /4 pyörykkää

Nutritional information

Nutritional information / 100g
Energy 800,00 kJ / 190,00 kcal
Fat 13,00 g
- saturated fat 3,20 g
Carbohydrate 8,80 g
- sugar 5,30 g
Protein 7,10 g
Salt 1,00 g
Dietary fiber 3,00 g
laktoositon maidoton gluteeniton soijaton kananmunaton vegaani kuitupitoinen proteiinipitoinen
Updated: 29.01.2020
Apetit Punajuuripyörykät 320 g
laktoositon maidoton gluteeniton soijaton kananmunaton vegaani kuitupitoinen proteiinipitoinen

Punajuuri

Punajuuri on juurikkaiden suvun kasvis. Punajuuri sisältää monipuolisesti kivennäisaineita, kuten kaliumia, kalsiumia, kuparia, magnesiumia ja rautaa. Punajuuri sisältää myös A-, E-, C- ja B-vitamiineja. Aromikkaalle punajuurelle ominaista on sen syvänpunainen väri. Suomessa punajuuri on kuulunut viljelykasveihin 1800-luvulta lähtien. Hyvä punajuuri on tasainen, voimakkaan tummanpunainen ja pinnaltaan sileä. Punajuuren väri johtuu sen sisältämästä betasyaaniväriaineesta. Punajuuren sisältämien nitraattien takia se ei sovellu aivan pienten lasten ravinnoksi.

Punajuuri on erittäin monipuolinen ruokakasvi. Punajuuri sopii esimerkiksi laatikoihin, salaatteihin ja risottoon. Punajuuri aromikkaan makunsa ja hienon värinsä ansiosta ottanut paikkansa myös Apetitin tuotteissa. Apetit punajuuripyörykät ja uunivalmis punajuurigratiini sopivat niin arkeen kuin juhlaankin.

Punajuuri ei vaadi pitkää kasvukautta, joten se ehtii tuottaa kesämme aikana täyden sadon. Jos punajuuret kylvetään varhain, voidaan niitä korjata jo loppukesällä. Apetitin punajuuret jalostetaan nopeasti, eikä niiden varastointiaika ole pitkä.

Myös Apetitin punajuuri on viljelty Vastuuviljely-menetelmällä. Kotimaisten kasvisten viljelyssä noudatettu menetelmä tarkoittaa sitä, että kasvikset on viljelty mahdollisimman laadukkaiden, turvallisten ja ympäristölle kestävien viljelymenetelmien avulla. Apetitin kotimaisten kasvisten viljelyssä käytettävä Vastuuviljely-menetelmä kattaa yleiset viljelyn periaatteet, kasvikohtaiset viljelyohjeet sekä laadun, tuoteturvallisuuden ja ympäristöasioiden hallinnan.