Apetitin syksyn ruokauutuuksissa Itämeren silakkaa puikkona, Vöneriä pizzassa, Eväskippoja maistuvilla kasviksilla ja täyteläinen keittoklassikko

Apetitin syksyn ruokauutuuksissa Itämeren silakkaa puikkona, Vöneriä pizzassa, Eväskippoja maistuvilla kasviksilla ja täyteläinen keittoklassikko

Apetit Oyj, lehdistötiedote, 30.9.2021 klo 10.00

Apetitin syksyn uutuustuotteet tarjoavat arjen helpotusta näppärästi pakastealtaasta. Tänä syksynä uutuuspöytään katetaan kotimaista silakkaa maistuvassa muodossa, käteviä valmisaterioita, jokaisen vegaanin ja vegaaninmielisen uusi suosikkipizza sekä täyteläinen klassikkokeitto.

”Syksyn uutuuksissa juhlistetaan kotimaisia raaka-aineita ja makumaailmaa. Itämeren silakasta valmistetut kalapuikot vahvistavat kotimaisen lähikalan asemaa lautasilla ja savuporokeitto taas on suomalaisten pitkäaikainen suosikki. Eväskippo puolestaan sopii erinomaisesti suomalaisten suosimiin ruokatrendeihin, ja syksyn pizzauutuus tuo suositun Vönerin pakastealtaaseen”, kuvailee Apetitin kasvisruokamestari Teemu Hursti syksyn uutuuskattausta.

Itämeren kalapuikko pulahtaa pakastealtaaseen

Apetit Kotimainen Itämeren kalapuikko on pakastealtaan kotimainen uutuuskalapuikko. Kotimaisesta MSC-sertifioidusta silakkafileestä valmistetut kalapuikot ovat helppo tapa lisätä kotimaista lähikalaa lautaselle. Itämeren kalapuikko on hyvinvointiteko sekä ihmisten että Itämeren näkökulmasta. Silakan kalastuksen myötä Itämerestä poistuu ravinteita, jotka vesistöön jäädessään lisäisivät levän kasvua ja Itämeren rehevöitymistä.

”Silakkapuikot on maustettu miedosti sitruunalla ja pippurilla, ja niissä on rapea gluteeniton paneeraus. Kun silakan makukin on puikoissa hyvin mieto, maistuvat ne taatusti myös perheen pienimmille”, Hursti sanoo.

Apetit Eväskippo - maistuvat valmisruoat nyt pakasteesta

Maistuvista ja laadukkaista raaka-aineista valmistettujen valmisaterioiden kysyntä on kasvussa. Apetit Eväskippo -tuoteperhe on pakastealtaan uusi valmisruokavaihtoehto, joka valmistuu vaivatta ja vikkelästi mikrossa. Kolme makuvaihtoehtoa - Kana-kasviswok, Vuohenjuusto-pestopasta ja Lempeän tulinen kebab & riisi - takaavat, että jokainen löytää Eväskipoista uuden suosikin. Gluteenittomat eväskipot valmistetaan mahdollisimman kotimaisista raaka-aineista ja yksi vaihtoehdoista, Kana-kasviswok, on täysin kotimainen.

”Eväskipot ovat mainio valinta helppoon ruokailuun. Kipot sisältävät paljon maistuvia kasviksia, jotka säilyttävät tuoreutensa ja rapsakan rakenteensa myös lämmitettäessä. Muiden pakasteiden tapaan Eväskipot säilyvät hyvänä pitkään, joten niitä on helppo ostaa pakkaseen odottamaan käyttöä kotona tai vaikkapa työpaikalla”, vinkkaa Hursti.

Syksyn uutuuspizzassa maistuu Vöner

Apetitin syksyn pizzauutuus hivelee taatusti jokaisen vegaanin ja vegaaninmielisen makuhermoja, kun suosittu Kasvisjauhis-pizzaperhe saa kaverin Apetit Vönerpizzasta. Vönerpizzassa ohut pohja saa täytteekseen maukkaita Vöner-viipaleita, paahteista grillattua paprikaa, punasipulia ja aromikasta valkosipulikastiketta. Uutuuspizza on vegaaninen ja soijaton.

”Vönerpizza on todellinen herkuttelijan valinta. Ohuen pohjan ansiosta siitä voi tuunata esimerkiksi herkullisen rullakebabia mukailevan annoksen. Mehevä Vöner on suosituin kasvisvaihtoehto jo yli 500 ravintolassa ympäri Suomen, joten onkin korkea aika saada se pizzatäytteeksi myös pakastealtaaseen”, Hursti sanoo.

Täyteläinen klassikkokeitto

Syksyn keittouutuus on viilenevään säähän täydellisesti sopiva Apetit Kotimainen Savuporokeitto. Savuporokeitto on yksi suomalaisten suosikkikeitoista, ja nyt se on vihdoin saatavilla myös kätevänä pakasteena. Kotimaisella kermalla, sulatejuustolla ja kylmäsavuporolla aateloitu keitto on gluteeniton, laktoositon ja runsasproteiininen ja sopii siksi moniin ruokavalioihin. Se on myös maistuva ja täyteläinen valinta niin arkeen kuin juhlaan.

”Savuporokeiton kanssa vain mielikuvitus on rajana: kermaista keittoa voi hyödyntää esimerkiksi erilaisissa paistoksissa ja kiusauksissa. Suolaisia savuporolettuja siitä voi valmistaa helposti lisäämällä keittoon lettutaikinan kuiva-aineet”, Hursti ideoi.

Tuotteet:

Apetit Kotimainen Itämeren kalapuikko
Apetit Eväskippo Kotimainen Kana-kasviswok
Apetit Eväskippo Vuohenjuusto-pestopasta
Apetit Eväskippo Lempeän tulinen kebab & riisi
Apetit Vönerpizza
Apetit Kotimainen Savuporokeitto

Tuotekuvat mediapankista: https://apetit.emmi.fi/

Lisätietoja:

Apetit Oyj, Sanna Väisänen, viestintä- ja vastuullisuusjohtaja, puh. 010 402 4041

Apetit on suomalainen elintarvikeyhtiö, jolla on vahva integraatio kotimaiseen alkutuotantoon. Perustamme toimintamme ainutlaatuiseen ja kestävään arvoketjuun: luomme kasviksista hyvinvointia tarjoamalla maistuvia ja arkea helpottavia ruokaratkaisuja. Lisäksi jalostamme rypsistä laadukkaita kasviöljyjä ja rypsipuristeita rehuraaka-aineeksi sekä käymme viljakauppaa kansainvälisesti. Apetit Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsingissä. Konsernin liikevaihto vuonna 2020 oli 293 miljoonaa euroa.

Picture attachmentsRelated articles

Apetit laajentaa Itämeri-sitoumustaan pelloilta vesistöihin

Apetit Oyj, lehdistötiedote 3.12.2021 klo 9.00

Apetit Oyj:n tammi-syyskuun 2021 liiketoimintakatsauksen julkistaminen

Apetit Oyj, lehdistötiedote 22.10.2021 klo 10.00