Vappuna herkutellaan - kokeile helppoa ja herkullista itse tehtyä majoneesia kotimaisesta Apetit-rypsiöljystä

Vappuna herkutellaan - kokeile helppoa ja herkullista itse tehtyä majoneesia kotimaisesta Apetit-rypsiöljystä

Apetit Oyj, lehdistötiedote 19.4.2022 klo 12.00

Vappuna herkutellaan! Useassa kodissa grillikauden avaavaan vappuun kuuluvat olennaisesti munkit ja tippaleivät, mutta myös erilaiset herkkuplatterit ja naposteltavat. Vappukokin paras kaveri voikin olla kotimainen rypsiöljy, jota voi hyödyntää paitsi maustamiseen ja uppopaistamiseen, myös uskomattoman helpon ja maukkaan itse tehdyn majoneesin valmistamiseen.

Itse tehty majoneesi kruunaa herkullisen dippiplatterin

Vappupöydän tai -piknikin kohokohta on ehdottomasti monipuolinen dippiplatteri. Tarjolle sopivat tietysti Apetitin suositut Kukkakaali- ja Parsakaaliwingsit sekä kasvipohjaiset Ringsit. Kevään uutuustuotteista myös Apetit Tex Mex Siemen-kasvispyörykkä on oivallinen herkku naposteluun. Kotimaisesta Apetit-rypsiöljystä valmistettu majoneesi on puolestaan maistuva valinta dipiksi. 

”Majoneesi on kätevä valmistaa itse ja se onnistuu takuuvarmasti tällä maailman helpoimmalla ja nopeimmalla reseptillä. Valitsemalla maustetun rypsiöljyn, voit muovata majoneesin makua mieleiseesi suuntaan. Majoneesin maustamisessa on myös helppo hifistellä erilaisilla mausteilla tai kasviksilla”, vinkkaa Apetitin kasvisruokamestari Teemu Hursti

Neito- ja Apetit rypsiöljyistä löytyy myös maustetut vaihtoehdot, esim. Apetit valkosipuli-basilika rypsiöljy, Apetit sitruuna-basilika rypsiöljy tai Neito sitruunanmakuinen rypsiöljy.

Kotimainen rypsiöljy soveltuu hyvin friteeraukseen

Vapun dippiplatterin kylkeen istuvat itse valmistetut kevätkääryleet. Helpoksi kevätkääryleiden valmistamisen tekee se, että käytännössä tähän tarvitaan vain kolme tuotetta: täytteeksi kevään pakasteuutuus Apetit Kotimainen maustettu Wok Chili Inkivääri -sekoitus, filotaikina sekä uppopaistamiseen ja voiteluun Apetit rypsiöljy.

”Rypsiöljyssä on hyvin mieto ja tasapainoinen maku, joten se sopii mainiosti kevätkääryleiden sekä muiden tuotteiden friteeraukseen. Öljyn kautta voi myös lisätä makua vaikka munkkeihin, lämmittämällä rypsiöljyn ensiksi esimerkiksi vaniljatankojen kanssa”, vinkkaa Hursti.

Apetit-rypsiöljyt on valmistettu Kirkkonummen kasviöljypuristamolla täysin kotimaisesta rypsistä ja rapsista. Rypsiöljy sisältää pääosin pehmeää rasvaa. Apetit Kotimainen maustettu Wok Chili Inkivääri on puolestaan valmiiksi maustettu vihannessekoitus, joka ei vaadi maustamiseltakaan ponnisteluja.

Uppopaistaminen kuuluu vappuun - ota vinkit talteen!

Sään salliessa voi friteerauspisteen siirtää vaikka pihalle. Näin sisätilat säästyvät rasvan tuoksulta ja voi samalla nauttia keväästä. Uppopaistaminen onnistuu esimerkiksi kaasugrillin sivupolttimon tai siirrettävän keittolevyn avulla ulkotiloissa.

Friteeraatpa sitten sisällä tai ulkona, muista huolehtia turvallisuudesta. Valitse tarpeeksi iso kattila ja pidä kattilan kansi aina lähettyvillä, jotta vaaratilanteessa voit peittää kattilan nopeasti. Pidä myös sammutuspeite kaiken varalta lähellä. Öljyn lämpötilan tarkkailuun kannattaa hyödyntää lämpömittaria, jotta lopputulos on optimaalinen.

Uppopaistamiseen käytetyn öljyn voi käyttää uudelleen. Paistorasva soveltuu mainiosti esimerkiksi lettujen paistamiseen. Paistorasvaa suositellaan käytettäväksi maksimissaan vain kaksi kertaa, ja silloinkin toisella käyttökerralla paistamiseen. Muista aina öljyn oikeanlainen hävittäminen: viilennettynä muovipullossa sekajätteen joukossa, ei koskaan viemäriin.

Lisää majoneesireseptejä löydät Apetitin verkkosivuilta:

Hauskaa vappua, toivottaa Apetitin väki!

Lisätietoja:

Sanna Väisänen, viestintä- ja vastuullisuusjohtaja, puh. 010 402 4041

Apetit on suomalainen elintarvikeyhtiö, jolla on vahva integraatio kotimaiseen alkutuotantoon. Perustamme toimintamme ainutlaatuiseen ja kestävään arvoketjuun: luomme kasviksista hyvinvointia tarjoamalla maistuvia ja arkea helpottavia ruokaratkaisuja. Lisäksi jalostamme rypsistä laadukkaita kasviöljyjä ja rypsipuristeita rehuraaka-aineeksi sekä käymme viljakauppaa kansainvälisesti. Apetit Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsingissä. Konsernin liikevaihto vuonna 2021 oli 284 miljoonaa euroa. Lue lisää: apetit.fi

Picture attachmentsRelated articles