Yhä useampi valitsee lautaselleen kasviksia ja kasvispainotteisia ruokia. Kasvikset edustavat hyvän maun ja terveellisyyden lisäksi valintaa kestävän kuluttamisen puolesta. Tänään panostamme uudistumiseen, kansainvälistymiseen ja tehokkuuden parantamiseen kaikissa liiketoiminnoissamme.

Apetit valmistaa kasviksista maukkaita ja helppoja hyvinvointia edistäviä pakasteita ja tuoretuotteita. Rypsistä jalostamme laadukkaita kasviöljyjä ja tuotamme rehupuristeita. Viljakaupassa yhdistämme viljan myyjät ja ostajat sekä viljelijät ja teollisuuden niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin tarjoamalla pitkäaikaista ja luotettavaa kumppanuutta sekä asiantuntemusta. Liikevaihtomme vuonna 2018 oli 283,1 miljoonaa euroa. Apetit Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:ssä vuodesta 1989 lähtien.

Konsernin liiketoiminta-alueita ovat Ruokaratkaisut, Öljykasvituotteet ja Viljakauppa. Konserniin kuuluu myös osakkuusyhtiö Sucros Oy (20 % omistusosuus), minkä lisäksi Apetit-konserni on Escamar Seafood Oy:n vähemmistöomistaja (alle 20 prosentin omistusosuus).

 

Apetit-konsernin liiketoiminnot

RUOKARATKAISUT

Tuotamme monipuolisesti maukkaita vihannes- ja ruokapakasteita sekä tuoreita käyttövalmiita kasviksia, joiden avulla kasvisten käytön lisääminen on vaivatonta ja helppoa. Tavoitteenamme on olla Suomen johtava brändi kasvipohjaisissa ruokaratkaisuissa. Suurin osa pakastekasviksistamme viljellään Apetit-sopimusviljelijöiden tiloilla Satakunnassa ainutlaatuisen Vastuuviljely-menetelmän mukaan.

ÖLJYKASVITUOTTEET

Olemme Suomen merkittävin kasviöljyjen jalostaja ja öljykasvipohjaisten rehuraaka-aineiden tuottaja. Kirkkonummella sijaitseva öljynpuristamomme hyödyntää raaka-aineena käyttämistään öljykasvisiemenistä 99,9 prosenttia jalostaen niistä laadukkaita ja korkean jalostusarvon tuotteita niin ihmisten kuin eläintenkin ravitsemukseen.

VILJAKAUPPA

Toimimme aktiivisesti vilja-, öljykasvi- ja rehuraaka-ainemarkkinoilla. Tarjoamme erinomaista asiakaspalvelua ja kaupankäynnin työkalut sekä ostajille että myyjille. Päähankinta-alueemme ovat Suomi ja Baltia, mutta viljakauppaa käydään kansainvälisesti. Menestyksemme perustuu monipuoliseen osaamiseen, kokemukseen ja vahvaan markkinatuntemukseen.

 

 


Osakkuusyhtiö Sucros Oy 

Apetit omistaa 20% Suomen ainoasta sokerintuottajasta Sucros Oy:stä, joka valmistaa Säkylässä sokeria kotimaisesta sokerijuurikkaasta. Sucroksen tytäryhtiö Suomen Sokeri Oy jalostaa Kirkkonummella monipuolisia sokerituotteita ja myy niitä elintarviketeollisuudelle, vähittäiskaupalle ja myyntiin.