Öljykasvituotteet

Apetit-konserniin kuuluva Avena on Suomen johtava vilja-, öljykasvi- ja rehuraaka-ainekauppias sekä kasviöljyjen ja puristeiden valmistaja ja toimittaja. Kirkkonummella toimiva öljypuristamo kehittää ja valmistaa kasviöljyjä ja valkuaispuristeita rypsistä ja rapsista.

Avena on Suomen merkittävin kasviöljyjen ja öljykasvipohjaisten rehujen jalostaja. Kirkkonummella sijaitseva öljynpuristamo jalostaa rypsin ja rapsin siemenistä laadukkaita ja erittäin korkean jalostusarvon tuotteita kasviöljyiksi ja rehupuristeiksi eläinravitsemukseen. Tuotanto tapahtuu kemikaalittomalla minimiprosessointimenetelmällä, jossa hyödynnetään 99,9 prosenttia öljykasvinsiemenestä öljyksi tai rehupuristeeksi. Siemenen arvokkaat ainesosat, kuten antioksidantit, sterolit ja vitamiinit saadaan miedosti lämmittämällä talteen paremmin kuin kylmäpuristuksessa.

Rypsin hienoista ominaisuuksista ja kasvumahdollisuuksista vasta murto-osa on hyödynnetty. Tutkimus- ja kehitystoimintamme keskittyy antioksidantti-ja proteiinirikkaiden uusien tuotteiden kehittämiseen.

Avena valmistaa puhtaasti ja luonnollisin menetelmin kuluttajille Apetit ja Neito-öljyjä sekä ammattilaisille ja teollisuudelle Mildola-kasviöljyjä ja Öpex-rypsipuristeita. Raaka-aineena on ensisijaisesti Suomessa viljeltyä rypsiä.

Tuotteemme ovat ravitsemuksellisesti arvokkaita ja luonnollisia – ne luovat pohjan elintarvikkeita ja rehuja valmistavalle teollisuudelle yhä korkealaatuisimpien ja terveellisimpien tuotteiden kehittämiseen.

Nykyaikainen valmistusmenetelmämme on suunniteltu kuormittamaan ympäristöä mahdollisimman vähän. Puristamme Neito- ja Mildola-öljyt Kirkkonummen Kantvikissa – saat ne nopeasti ja tuoreena suoraan puristamoltamme.

Sertifikaatit ja hyväksynnät

Elintarviketurvallisuussertifikaatti ISO 22 000
FSSC 22000
GOST-hyväksyntä
ISO 9001 -standardin mukainen laatujärjestelmä

Avena Kantvikin Oiva-raportti