Ruokaratkaisut

Vihannes- ja ruokapakasteet

Apetit on johtava suomalainen vihannes-ja ruokapakasteiden valmistaja. Se kehittää, valmistaa, markkinoi ja myy Apetit-tuotemerkillään pääosin kotimaisista raaka-aineista valmistettuja pakasteita. Raaka-aineiden kotimaisuusaste on vihannes- ja perunapakasteissa noin 80 prosenttia, Kotimaiset-tuotesarjassa tätäkin korkeampi – noin 98 prosenttia.

Yhtiön tuotantolaitokset sijaitsevat Säkylässä, Pudasjärvellä ja Helsingin Kivikossa. Säkylän tehdas valmistaa vihannes-, peruna- ja ruokapakasteita. Tehtaan läheisyydessä on myös valtaosa Apetit Ruoka Oy:n noin 100 sopimusviljelijästä. Yhtiön pakastepizzatuotanto sijaitsee Pudasjärvellä. Kivikossa käsitellään tuoretuotteita.

Raaka-aineiden laatukriteerit ovat tarkkaan määriteltyjä. Kotimaiset raaka-aineet ostetaan sopimusviljelijöiltä, jotka ovat sitoutuneet noudattamaan viljelyssä jatkuvasti kehitettäviä Apetit Vastuuviljelyn periaatteita. Vastuuviljelyn tavoitteena on viljelyn ympäristövaikutusten vähentäminen ja kestävän kehityksen mukainen viljeleminen.

Merkittävimmät kotimaiset raaka-aineet ovat peruna, porkkana, herne, pinaatti ja lanttu. Tärkeimmät tuontiraaka-aineet ovat maissi ja paprika. Ne tuodaan pakastettuina pitkäaikaisilta sopimustoimittajilta pääasiassa Euroopan unionin alueelta.

Apetit Ruoka Oy:n asiakkaita ovat vähittäiskauppa, hotelli-, ravintola- ja catering-sektori (HoReCa) sekä elintarviketeollisuuden yritykset. Yhtiö valmistaa ruoka- ja vihannespakasteita myös vientiin. HoReCa-asiakkaiden myynnistä ja asiakaspalvelusta vastaa Apetit Ammattilaiset.

Tuoretuotteet

Apetit on Suomen johtavia tuoreiden lisäaineettomien esikäsiteltyjen vihannes- ja hedelmäjalosteiden valmistajia ja markkinoija. Tuotteet myydään pääosin ammattikeittiösektorille sekä teollisuudelle. Kuluttajille suunnattuja tuoretuotteita ovat esimerkiksi käyttövalmiit Tuorekset, valmiiksi käsitellyt tuorevihannessekoitukset. Suurimpia ammattikeittiöasiakkaita ovat henkilöstöravintolaketjut sekä hotelli- ja ravintolaketjut. Julkisen sektorin ruokahuolto on myös merkittävä asiakas.

Tuotteiden tuoreuden ja laadun varmistamiseksi Apetit toimittaa tilatut tuotteet asiakkaalle nopeasti tilauksesta. Raaka-aineet hankintaan tuoreina kotimaisilta ja ulkomaisilta pitkäaikaisilta sopimustoimittajilta. Raaka-aineet saapuvat tavarantoimittajilta juuri oikeaan aikaan tuoreuden varmistamiseksi. Hedelmä- ja vihannestuotteet paloitellaan, viipaloidaan, kuutioidaan ja suikaloidaan tuoreena ja pakataan valmiiksi pilkottuina ilman säilöntä- ja lisäaineita.

OIVA-raportit